top of page

Hvordan man bygger et Tamiya kit.


Det er så lett, at alle kan være med!

Det aller første du må gjøre, før du kan bygge et kit, er å velge deg en bil. Vel og merket en bil som kommer som et bygge sett. På Rcbilen.no har vi et bredt utvalg av kit for alle. Trykk på "Biler" i menyen og velg Tamiya biler. Her etter vil du bli presentert for en rekke av forskjellige biler. Hvilken modell du velger er ikke viktig, da Tamiya’s kit stort sett bygges på samme måte uansett hvilken modell. Tamiya’s bil modeller er lagt opp i forhold til chassis. Dette betyder at du kan ha mange forskjellige karosserier på samme chassis (underdel) Den mest utbredte modell fra Tamiya er TT-02 modellen. Denne laget med 4 hjulstrek hvor du har en dogbone i midten som er forbundet med to differensielle, et foran og et baktil. Disse overføre trekket til hjulene. Forbundet til enden av dogbone sikker et Spur gir, som har forbindelse med Pinion giret som er satt fast til motoren. Disse navne er viktige å huske på da de vil bli nevnt flere ganger i denne bygge hjelp.


Før du kjøper kit

Det er en god ide og vite litt om hva som du får med ved kjøp av bil. I de aller fleste Tamiya biler er kun selve bilen med. Men hos Rcbilen.no selger vi stort se kun biler med motor og ESC (Electronic Speed Controller) med mindre vi i infoteksten har angitt annet. Du kan på produktsiden til bilene se hva som følger med og hva du må kjøpe ved siden av, for at bilen er klar til å kjøre. Motoren kommer i mange forskjellige typer, men de motorer som kommer sammen med kit kjøpt hos Rcbilen.no passer til bilen du har kjøpt og du skal derfor ikke tenke på å kjøpe motor som passer, samt at den medfølgende ESC passer til motoren. Hos Rcbilen.no kontrollere vi alle produkter for at delene er i boksen, dette for at du som kunde skal få den kvalitet du er lovet. Det er ikke nødvendig å kjøpe ekstra ting med, før du bygger, da Rcbilen.no's bygge sett har de viktigste ting du har bruk for unner byggeriet. I boksen følger også med litt verktøy, men du må ha de mest vanlige ting selv, kniv, skruetrekker etc. for å kunne bygge bilen.


Pinion gir | Innholdet i et diff. Bever gir, Spider gir, små spider gir. | Spur gir


Jeg er klar og har kjøpt byggesettet mitt

Nu da du er klar, eller bare ønsker mer info om å bygge, så lad oss ta det første og mest typiske spørsmål vi får omkring bygge kit. Er det svært å bygge sin egen bil? Svaret er enkelt, nei. Lad oss utdype dette, har du bygget et lego sett før? De fleste har det, og så kan vi si, så klare du veldig lett å bygge et kit selv. Det nest mest typiske spørsmål vi får er, Hvorfor bygge det selv? Det beste ved å bygge selv er at det blir så lett å fikse ting når man faktisk veit hvordan det bygges, har du kjøpt en ferdig bygget bil, så må du lære deg og fikse den, dette lære du ved å bygge den selv, samt at det er en god og hyggelig hobby å fikle med i fritiden. Selve bygget er ganske simpelt, Tamiya har siden de startede tilbake i 1970 tallet, gjort mye, for at det skal være lett for brukeren, de har derfor laget en instruksjons bok som hjelper godt til. Side for side skal du samle ting, i rette rekkefølge, og de enkle dele er tegnet 1:1 i boka. Så selv om du har 5 forskjellige skruer så kan du alltid holde dem opp til den 1:1 tegning som er i boka for å finne den rette skrue.


Sådan ser det ut når du bygger et Tamiya kit

Servo må man ha

En En servo er den som styre forhulen, eller den retning de skal venne. Det er en liten kasse med en sving arm, som blir montert i bilen. Noen vil mene at man skal ha det nyeste digitale og det skal helst koster en formue, men det er ikke nødvendig. Man velger servo ut fra hva den skal brukes til. Har du en 20kg bil som skal kjøre veldig fort, vil du har bruk for en veldig stor servo, på Tamiya bygge kit kan du bare bruke en vanlig servo. 5-10kg kraft er nok til å styre bilen. Om du vil han en servo som svinger på millisekunder og kan svinger på millimeter, eller du skal bruke den i helikopter eller fly, ja så må du kjøpe en digital servo, men for en alminnelig Tamiya bil, har dette ingen betydning. Kjøp god kvalitet, ikke hop på de billige wannabe servoer, kjøp merkevare, så slipper du problemer med kompatibelhet.

Tips til hvordan du maler body fra Tamiya

Så simpel er det faktisk.


Skulle du sitte fast, så er det bare å ta kontakt med oss på Kontakt@Rcbilen.no Facebook: https://www.facebook.com/RcBilen.no18 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page